Номер 1 на световния тенис Новак Джокович се  класира за втория кръг на турнира в катарската столица Доха с  награден фонд 1,22 милиона щатски долара. На старта той победи сънародника си Душан Лайович с 6:2 и 6:1 за по-малко от час на корта.

Сръбският номер едно направи пробив още във втория гейм, след като беше взел преди това подаването си, а след това спечели сервиса си за втори път и  резултатът стана 3:0.

Лайович, който е номер 68 в световната  ранглиста, демонстрира класата си в четвъртия гейм и го спечели  без загубена точка, а след това успя да намали резултата на 2:3. Но това беше всичко по-хубаво за него.

Джокович отново направи пробив и поведе с 4:2, а след това  спечели и първия сет с 6:2 за 32 минути игра. Във втората част Ноле беше още по-безкомпромисен. Той бързо поведе с 2:0, направи  серия от два пробива и без особени усилия спечели сета с 6:1, а  с това и мача.

Това бе първата среща между двамата сърби. На осминафиналите Джокера ще играе със Серхий  Стаховски от Украйна, който в среща от първия кръг победи Джабар  Ал Мутава (Катар) с 6:1 и 6:1.

В среща от първия кръг поставеният под номер три в основната  турнирна схема Томаш Бердих спечели срещу Денис Истомин с 6:1 и 6:4. Също в среща от първия кръг Андреас Сепи победи в  оспорван мач Леонардо Майе с 5:7, 7:6 /4/ и 7:6.