Физически Надал е по-силен от мен, той е най-силният тенисист в света. Ако искам да спечеля, трябва да сервирам добре и да бъда агресивен, сподели новият лидер в световната ранглиста Новак Джокович преди днешния финал на "Уимбълдън".

Ноле ще се изправи срещу миналогодишния шампион Рафаел Надал, след като го победи вече четири пъти на финали тази година. "Винаги съм вярвал, че мога да побеждавам най-силните играчи в света на най-големите турнири. Просто трябваше да изчакам точното време. Израснах като играч и усещам това на корта", каза Джокович.

"Физически Надал е по-силен от мен. Той е най-силният тенисист в света, най-подготвеният. Затова съм готов за дълги разигравания. Чувствам се добре физически и психически. Тази година го победих четири пъти, което може да ми помогне по някакъв начин. Моят сервис също се е подобрил. Ако искам да победя, трябва да сервирам добре и да бъда агресивен", допълни сърбинът.

"Изключително развълнуван съм. Няма по-голямо предизвикателство в нашия спорт от финал на "Уимбълдън" срещу Надал. Това е нещо, за което винаги съм си мечтал. Той е истински пример за шампион. Всичко, което прави на корта и извън него е уникално. Неговото поведение е пример за всички деца. Той винаги проявява феърплей, скромен е, въпреки че е спечелил 10 титли от Големия шлем. Спечелил е "Купа Дейвис", олимпийска титла, всичко", каза още Джокович.