Бившият номер 4 в световната ранглиста по тенис Кей Нишикори (Япония) се завърна с победа след 20-месечно отсъствие от Тура на АТП заради физически проблеми.

33-годишният Нишикори надделя над австралиеца Джордън Томпсън със 7:6(5), 7:6(5) след почти два часа и половина игра и се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка в Атланта (САЩ).

"Не беше лесно като за първи път срещу Джордън. Той е много стабилен от основната линия, не пропуска много и трябваше да бъда агресивен през цялото време. Но се радвам от начина, по който играх. Може би имаше моменти, в които трябваше да натисна повече, но като цяло съм доволен, че спечелих в два сета", заяви Нишикори, който заради дългото отсъствие от кортовете падна до 439-ото място в света. 

Това беше първи мач за японеца в Тура на АТП от октомври 2021 година. През юни той се завърна на корта в сериите "Чалънджър" и дори спечели титлата в Палмас Дел Мар (Пуерто Рико).  
 
"Представих се добре. Участвах в няколко Чалънджъра преди този турнир, но преди това не бях играл почти две години. Мисля, че нивото ми е доста прилично. Надявам се да продължа така и да стигна възможно най-далеч през тази седмица", каза още японецът.

Нишикори има 12 титли в кариерата си, а през 2014 година достигна до финала на Откритото първенство на САЩ.