Австралиецът Ник Кириос преодоля спазми и болки в гърба, които го измъчваха в началото на мача и труимфира на турнира по тенис Сити Оупън във Вашингтон срещу руснака Даниил Медведев със 7:6 (6), 7:6 (4).

Наградният фонд на този турнир беше 2 милиона долара, като победителят получава 365 хиляди долара и 500 точки за ранглистата. За Кириос това е шеста победа в турнир от АТР, а Медведев има 4.

Въпреки неразположението, Кириос направи 18 аса и в нито един момент от мача не беше изправен пред точка за пробив. Силната му игра от началната линия беше буквално потресаваща в тайбрека на първия сет, когато изоставаше с 1:4, но успя да се върне и да обърне хода на срещата. Веднага след края на първия сет той поиска и медицински тайм-аут заради болките в гърба.

Във втория сет Кириос имаше проблеми със сервиса на Медведев, който реално спечели 80 процента от първото си подаване. Но австралиецът успя някак да се измъкне за 6:6 във втората част и отново да изпрати мача в тайбрек. Преди да спечели мача и да реализира победната точка, той имаше две подобни възможности, но не ги реализира. Шоуто завърши с консултация между него и зрител от трибуните, който му даде съвети как и къде да изпълни началния удар.

"Страхотно е да спечеля, но на първо място се радвам, че дадох доказателство на много хора. Може би това е една от най-хубавите седмици в живота ми. Имах спазми в дясната страна на гърба ми, но в края на краищата победата заличава всичко, заяви Кириос след края на срещата./БТА