Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 0:2 сета /4:6, 3:6/ от французина Жил Симон в мач от втория кръг на турнира в Монте Карло и отпадна от надпреварата.

Така Димитров допусна пето поражение от този съперник и не успя да защити точките си от миналия сезон, когато достигна до четвъртфиналите в турнира.

Първата ни ракета при мъжете изигра по-добър първи сет, който се реши с един пробив в края, но във втория направи множество непредизвикани грешки. Григор Димитров проби французина за 3:2 във втория сет, но после допусна бързо връщане на пробива и четири поредни гейма за Жил Симон, който убедително спечели с 6:3 сета.

Първият сет бе доста оспорван, като двамата съперници внимаваха много и с търпение. Двамата взимаха подаванията си до 4:4, след оспорван гейм французинът успя да спечели подаването си и поведе за 5:4.

Димитров трябваше да сервира за оставане в мача, но тръгна с двойна грешка. Последваха нови непредизвикани грешки за Григор и французинът стигна до три сетбола при 0:40. Жил Симон спечели още първата си възможност за пробив, с което спечели гейма, а и сета с 6:4.

Във втория сет всичко вървеше обнадеждаващо за българина, който успя да пробие подаването на съперника си и да поведе с 3:2. Димитров обаче допусна бърз обрат и срив в играта си.

Симон се възползва и не даде шанс да Гришо да се върне в мача, затваряйки двубоя за 2:0 в своя полза.

-------------

Начало на двубоя!

Мачът започна с оспорван първи гейм, който приключва с успех да Симон при негов сервис и 1:0 за французина. Григор Димитров също спечели подаването си на старта и изравни за 1:1 гейма.

Гейм на нула за французина, който поведе с 2:1, но Гришо бързо върна равенството за 2:2. Българинът дръпна с 40:0, направи две грешки от форхенд, но в крайна сметка взе гейма.

В следващия гейм Жил Симон отново спечели убедително подаването си и дръпна с 3:2 гейма.

Страхотно разиграване с цели 40 удара отиде на сметката на Симон, но Григор Димитров успя да спечели сервис-гейма си и изравни за 3:3. Последва нов бърз гейм за Жил Симон, който излиза крачка напред - 4:3. 

Гейм без проблем за Гришо, който прави резултата 4:4.

След оспорван гейм, французинът успя да спечели подаването си и пак поведе за 5:4.

Димитров сервира за оставане в мача, но тръгна с двойна грешка. Последваха нови непредизвикани грешки за Григор и французинът стигна до три сетбола при 0:40. Жил Симон спечели още първата си възможност за пробив, с което спечели гейма, а и сета с 6:4!

Вторият сет стартира с гейм за Симон и 1:0 за французина. Григор имаше затруднения при своя сервис-гейм, но успя да изравни за 1:1, а Жил Симон отново успя да поведе за 2:1 след гейм с чудесни разигравания.

След солидно представяне в четвъртия гейм на втория сет, първата ни ракета при мъжете изравни за 2:2.

Григор стигна до точка за пробив в петия гейм при 40:30 в своя полза, но пропусна възможността. Последва още един шанс, от който този път българинът се възползва и поведе с 3:2 гейма!

Най-добрият ни тенисист сервира за затвърждаване на пробива, но допусна на свой ред пробив и французинът върна равенството 3:3! Последва убедителен гейм за Жил Симон и той поведе с 4:3.

В следващия гейм при сервис на Гришо, Симон стигна до нова точка за пробив, която французинът оползотвори и дръпна с 5:3! Това бе трети пореден гейм за Жил Симон, който ще сервира за сета и мача.

Симон спечели убедително подаването си, а с това и двубоя с 2:0 сета!



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS