Канадецът Даниел Нестор и сърбинът Ненад Зимонич победиха американските братя Боб и Майк Брайън със 7:6(3), 6:2 на финала на двойки на турнира по тенис "Мастърс Къп" в Шанхай, с което изместиха преките си конкуренти от първото място в ранглистата на АТП, където ще завършат годината.

Шампионите от Уимбълдън си разделиха 220 хиляди долара, след като спечелиха титлата в Шанхай без да загубят мач от началото на турнира. Те сториха това в своя дебют на турнира и само за 1 час и 14 минути във финалната среща. "Чувството е страхотно. Имахме чудесна година, в която играхме много добре. Заслужаваме първото място в ранглистата", заяви Нестор след победата.

Боб и Майк Брайън се бореха за третата си титла от турнира след победите през 2003-та и 2004-та година, но не успяха да спасят нито една от трите възможности за пробив на съперниците си, които сториха това на два пъти.

"Доста е необичаен фактът, че първото място в ранглистата се свежда само до един мач, но този шанс е едно на милион. Аз обаче мисля, че те заслужиха победата и ние трябва да им свалим шапки", заяви Боб, чийто сервис беше сериозно затруднен от контузия в рамото.