Преди няколко седмици немският тенисист Филип Колшрайбер намекна, че обмисля своето оттегляне от професионалния тур. Германецът вече 20 години е сред професионалистите в тениса и записа някои доста добри резултати в своята кариера.

36-годишният Колшрайбер достигна до номер 16 в света и определено ще бъде запомнен като един от най-добрите немски тенисисти. Сега, в ново откровено интервю, представителят на Германия отново сподели, че краят за него наближава.

„Във времето без турнири имах възможност да помисля върху много неща. Паузата ми помогна да осъзная още по-ясно, че краят на кариерата ми е близо. Скоро наистина ще се откажа, но това няма да се случи спонтанно, не съм от хората, които ще кажат, следващият турнир ще  е последен за мен. В тези времена на пандемия се занимавах с най-различни неща и съм доволен, че открих нови хоризонти пред себе си. Разсъждавам и върху бъдещето след тениса, човек трябва да е подготвен за всичко. Бих искал да помагам на младите немски таланти, когато се откажа, смятам, че мога да им предам своя опит и да помагам с ценни съвети“, каза Колшрайбер.