Кралят на клея Рафаел Надал, както и останалите фаворити за титлата, стартира с победа участието си на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън.

Испанецът се наложи в първия кръг над Марди Фиш с 6:3, 7:6, 6:3. Трикратният победител на Ролан Гарос не срещна трудности в двубоя си срещу американеца и спечели мача без да отстъпи и гейм на своя противник.

За следващия етап от надпреварата във Великобритания се класира и Марат Сафин. Руснакът отстрани в три сета 7:6 (7:5), 6:4, 7:5 неизвестния тенисист от ЮАР Рик де Вост. Следващият съперник на Сафин ще е представителят на Пакистан – Айсам-Ул-Хак Куреши.

За следващия етап от турнира се класира и победителят от 2002 година Лейтън Хюит. Австралиецът се наложи над представителя на домакините Блумфийлд със 7:5, 6:3, 7:5.

Напред продължават още Томас Бердих (Чехия) и Давид Налбландян (Аржентина), които победиха съответно Николас Масу от Чили и германецът Зверов.

Испанецът Томи Робредо отстрани Робърт Кендрик от САЩ след 6:2, 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:3, а поставеният под номер 9 в схемата на турнира Джеймс Блейк се наложи над Игор Андреев от Русия с 6:3, 6:4, 6:4.