Испанският тенисист Рафаел Надал коментира поражението от Стефанос Циципас  на полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид. Надал сподели мнение, че продължава да играе тенис, отговарящ на нивото на турнирите, на които участва.

Ако се бе класирал за финала в испанската столица, световният номер 2 щеше да мери сили с оглавяващия ранглистата – Новак Джокович.

„Епичните моменти са, когато печелиш, а не когато губиш. Опитвах се до края. Познавам добре Циципас, стила му на игра. Не успях обаче да направя това, което искам“, каза Надал.

„Загубих възможността да играя на финала на турнир, който ми харесва, пред всички тези хора, на които не знам как да благодаря за подкрепата. Бях близо, но не успях да победя. Да приемеш поражението, не означава, че се примиряваш. Опитвам се обаче както приемам успехите, така да постъпвам и със загубите. Може да търсим причини и извинения, но аз се опитвах да играя тенис. Не се представих достатъчно добре и последствията са налице. Не знам какво ще значи това за в бъдеще. Ще видим какво ще стане идната седмица“, допълни Надал.

„Това, което се случи сега може би е нормално, сравнено с ако се беше случило преди 15 години. Казал съм вече, мисля, че продължавам да играя тенис, отговарящ на нивото на тези турнири. Трябва да съм мъдър и да играя добре“, коментира още испанският тенисист.