Рафаел Надал победи с 6:4, 6:4, 6:2 Жил Симон от Франция, за да се класира на осминафиналите на US Open. И в тази среща испанският номер 1 показа подобрено изпълнение на началния удар. Той няма загубен сервис-гейм вече в три поредни мача, което го подчерта и на пресконференцията.

"Наистина е важно за мене да печеля без загубен сет. Мисля, че с всеки изминал ден играя все по-добре, увереността ми се възвръща и смятам, че формата ми ще се повиши още в следващите етапи от Флашинг Медоус, смята Надал.

Поставеният под номер 8 Фернандо Вердаско пък се наложи над аржентинския ветеран Давид Налбандян, 31-и в схемата, с 6:2, 3:6, 6:3, 6:2. Вердаско се класира за осминафинал в турнир от Големия шлем за трети път през тази година. Аржентинецът

Налбандян пък игра за първи път на турнир от Големия шлем от януари 2009-а година насам, заради серия от контузии. Последното му участие на високо ниво беше на Откритото първенство на Австралия.

С класирането на Надал и Вердаско испанците, които отиват на осминафинал станаха шестима. Останалите са Давид Ферер, Фелисиано Лопес, както и Алберт Монтанес и Томи Робредо. Така тази страна ще има поне един представител на полуфинал, след като Рафаел Надал ще се изправи в следващия кръг срещу Лопес, а в същата част на схемата са още Ферер и Вердаско, които също излизат един срещу друг. Победителите от двата испански осминафинала пък ще се срещнат на четвъртфинал.