Бившият номер едно в световния тенис Рафаел Надал показа, че се връща към най-добрата си форма в последните мачове от сезона. Испанецът буквално прегази Стан Вавринка в първия си мач от финалния Мастърс в Лондон. 

Надал не остави шансове на съперника си, който през годината спечели трофея от Ролан Гарос, и го отвя с 6:3, 6:2 за по-малко от час и половина. Така Рафа взе важна победа срещу един от най-неудобните за всички лидери тенисист. 

Мачът започна с по един бърз пробив и от двамата и продължи с равностойна битка до края на първия сет. В осмия гейм обаче испанецът получи нови шансове за пробив и при третия от тях взе подаването на съперника си, за да дръпне с 5:3. 

В следващия сервис-гейм той беше безкомпромисен и още при първия си сетбол спечели разиграването и след 6:3 взе първата част, която определено беше по-завързаната от двете в тази битка. 

Втората част тръгна с надмощие на Надал и още в първото подаване на Вавринка той имаше седем брейкбола, но не успя да реализира нито един от тях. После имаше проблеми на своето подаване, като му се наложи да спаси две точки за пробив, за да изравни за 1:1. 

След това на корта имаше само един тенисист. Рафа проби за 2:1 в следващия гейм, затвърди пробива си и после взе още един плюс още едно свое подаване, за да дръпне с 5:1 и да предреши победителя. 

Швейцарецът успя само да вземе още едно свое подаване и да намали малко изоставането си, но нищо повече. Така след 6:2 във втория сет Надал взе мача и продължава уверено към следващите си мачове от груповата фаза. Вавринка пък показа, че е ужасно уморен и нищо чудно да се раздели с турнира преди елиминациите.