Най-добрият британски тенисист Анди Мъри започна по най-добрия възможен начин участието си на финалния за годината Мастърс, който се провежда в Лондон. Пред собствена публика той тръгна с успех срещу седмия в света Давид Ферер. 

Вторият в света надделя с 2:0 сета (6:4, 6:4) и записа първата си победа в груповата фаза. Така пред него се открива широк хоризонт за лидерската позиция в класирането, но още е рано за прогнози. 

Първият сет премина сравнително равностойно, като все пак Мъри беше този, който имаше повечето възможности да пробие. Това обаче не се случи чак до последния гейм, когато той реализира втория си сетбол на сервис на противника си и поведе след 6:4 с 1:0 сета. 

Във втората част Ферер веднага поведе с пробив, който и затвърди, за да дръпне с 2:0. Мъри обаче успя да го върне и да изравни за 3:3. Така отново се стигна до развръзка в десетия гейм, в който шотландецът реализира втория си мачбол и в крайна сметка спечели мача с 2:0 сета и 6:4, 6:4. 

По-късно тази вечер е вторият мач от групата, като в него се изправят един срещу друг швейцарецът Стан Вавринка и испанеца Рафаел Надал.