Въпреки че записа втора победа във втория си официален мач след завръщането от контузия, бившият номер едно в тениса Рафаел Надал не е особено доволен от представянето си. Той смята, че има още много работа за вършене. 

Испанецът победи поляка Петер Гойовчик и стигна четвъртфиналите на турнира в Пекин. Досега той имаше два леки двубоя в китайската столица, които бяха добре дошли за него след дългото отсъствие. 

Преди надпреварата в Азия, Надал не беше участвал в турнир от 1 юли, когато изненадващо отпадна на Уимбълдън от младата изненада Ник Кириос от Австралия. Сега целта на испанеца е да вдигне 65-та си титла в кариерата. 

"Като цяло съм доволен от победата си, но ми предстои още много работа. Всеки вижда, че имам нужда от подобряване. Сервисът ми днес работеше добре, но ми трябва подобрение в играта с крака, ритъмът ми също се напасва."

"Завръщането ми в игра на този етап от сезона е доста по-различно, отколкото ако бях се появил за началото на кампанията на клей. Хубавото е, че за поредна година ще завърша на висока позиция в класирането през годината и след като съм спечелил турнир от Големия шлем."

"Ще се наслаждавам на последните няколко турнира за годината. За мен наистина е важно да завърша по хубав начин. Искам да спечеля възможно най-много турнири, за да съм в добро настроение за следващия сезон", сподели Надал пред сайта на АТР.