Рафаел Надал победи Марди Фиш с 6:2, 3:6, 7:6 (3) в първия си мач от група В на финалния за годината турнир на АТП. Испанецът, поставен под номер 2, се измъчи близо три часа, преди да приключи мача в своя полза. В напрегнат мач в зала О2 Арена в Лондон Фиш започна лошо при дебюта си на този турнир и отстъпи в първия сет с 2:6. Във втория американецът заигра по-освободено и спечели с 6:3.

Опитът и класата на Надал надделяха в третия решителен сет. Испанецът имаше два мачбола при 5:4, но не успя да ги вземе и мачът бе решен след тайбрек, в който испанецът се наложи със 7:3.

След мача Надал се оплака от стомашно разстройство, което му попречило да даде най-доброто от себе си и го принуди да ходи до тоалетната в началото на третия сет, съобщава БТА.

"Не знам какво беше това. Ядох някаква паста преди мача в хотела. Нищо необичайно. Но по време на мача във втория сет, започнах да усещам неразположение и нещата се влошиха в началото на третия сет. Затова помолих съдията да отида до тоалетната и той ми каза, че мога да го направя преди мой сервис. Затова отидох при 2:0", коментира Рафаел Надал.

Испанецът изрази надежда, че ще бъде в по-добра кондиция за мача срещу големия си съперник Роджър Федерер, който преди това стартира с победа в другия мач от група "В" след успех в три сета - 6:2, 2:6, 6:4 срещу французина Жо-Вилфрид Цонга.

"Два дни ще бъдат достатъчни да се оправя", уверен е Надал.Днес започват двубоите в група А, където Анди Мъри среща Давид Ферер, а водачът в схемата Новак Джокович играе с Томаш Бердих.