Първата ракета в света Рафаел Надал определи като "странно" решението на Мъри да се откаже от участие в Откритото първенство на Щатите. Шотландецът пристигна в Ню Йорк и тренира, но ден след тегленето на жребия реши да пропусне турнира заради проблема в бедрото, който го мъчи от известно време.

Гришо помни съвети от Рафа и Роджър

"С Анди се поздравихме, когато пристигнах в Ню Йорк. Той тренираше, затова помислих, че с него всичко е наред. Беше странно да узная за неговия отказ на следващата сутрин, след като се появи турнирната схема. Трудно ми е да проумея решението му. По-лошо обаче от всичко е, че има проблеми със здравето", започна испанският тенисист.

"Травмата е нещо лошо, така че му желая скорошно възстановяване. Намирам решението на Мъри за странно, тъй като той се оттегли в събота сутринта, а схемата се появи в петък. Обикновено тенисистите тренират до последно - неделя или понеделник, а не се отказват в събота. Или пък можеше да стане преди жребия. Разбира се, той си има своите причини, а отсъствието му от турнира е лошо за тениса", коментира още Надал./БГНЕС