Най-добрият ни тенисист Григор Димитров си спомни за най-добрите съвети, които е получавал в кариерата си до момента. Гришо изтъкна думи от две от големите фигури в световния тенис - Рафаел Надал и Роджър Федерер.

По-късно днес е двубоят от първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис за Григор Димитров срещу чеха Вацлав Шафранек.

Мачът е втори в програмата на корт Grandstand, която започва в 18:00 часа, а това сочи начало за българина около 19.00 - 19.30 часа.

Ясно е кога започва мачът на Григор в сряда

Тенис експерт: Григор има всички шансове за финалната фаза в Ню Йорк

"Никога не ми се е случвало някой просто да дойде и да ме съветва нещо, което струва ми се е ОК. Но, когато съм питал нещо, едно от най-хубавите неща, които съм чувал е когато тренирах с Рафа в Майорка. Почивахме си и просто го попитах - Човече, какво мислиш? Какво мислиш за играта ми? Тогава той отговори - Просто продължавай да правиш това, което правиш и не пропускай шансове. Бях впечатлен и му благодарих", сподели Григор Димитров.

Гришо: В България се чувствах като рок звезда

"С Роджър например се познаваме добре. Казвал ми е - Не свеждай глава и продължавай с това, което правиш. Нещата ще се получат", пък каза Димитров по повод думи на Роджър Федерер.

Григор Димитров остава девети в света

Григор Димитров и Роджър Федерер

източник: Gulliver/GettyImages