Японецът Кей Нишикори и Рафаел Надал се класираха за полуфиналите на турнира по тенис за мъже на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица с награден фонд 5,72 милиона евро.

Кей Нишикори, 6-ти в световната ранглиста, победи в четвъртфинална среща Ник Кирийос с 6:7, 7:6, 6:3 в мач, продължил 2 часа и 38 минути.

Така Кей Нишикори за трети пореден път се класира на полуфиналите на турнира в Мадрид, където е финалист през 2014 година. 

На полуфиналите утре японецът ще играе с победителя от мача между водача в световната ранглиста Новак Джокович /Сърбия/ и Милош Раонич /Канада/, който е късно тази вечер.

Рафаел Надал /Испания/, на 5-то място в световната ранглиста, също се класира за полуфиналите, побеждавайки в четвъртфинална среща Жоао Соуза /Португалия/ с 6:0, 4:6 и 6:3 в мач, продължил 2 часа и 5 минути. 

Срещата бе прекратена в първия сет за около 25 минути поради лоши атмосферни условия - дъжд и вятър.

Рафаел Надал, четирикратен победител в турнира в Мадрид, на полуфиналите ще играе с Анди Мъри /Великобритания/, победил Томаш Бердих /Чехия/ с 6:3 и 6:2. Надал и Мъри играха на финала на турнира в Мадрид през миналата година и тогава победи Анди Мъри./БТА