Испанският тенисист Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим с награден фонд от 2,75 милиона евро. Бившият номер едно в световната ранглиста победи с 6:4, 6:1 швейцареца Станислас Вавринка.

Надал срещна трудности по пътя към петата си титла от турнира. Той имаше сериозни проблеми при посрещането на сервиса на Вавринка, но постигна пробив в последния възможен гейм и надви швейцареца на четири гейма в първия сет.

Вавринка загуби само две разигравания в първите четири гейма, в които подаваше топката. Загубеният пети обаче го сломи и Надал стигна с лекота до осмата си поредна победа от началото на сезона на клей.

По-рано днес Фернандо Вердаско и Давид Ферер се класираха на испански полуфинал, а съперникът на Надал ще бъде решен в двубой межди Ернестс Гулбис и Фелисиано Лопес.

Ферер спечели изключително лесно победата си срещу Жо-Вилфрид Цонга от Франция с 6:4, 6:1 срещата. Вердаско допълни впечатляващата си серия на клей с победа със 7:6(4), 3:6, 6:4 над Новак Джокович.