Водачът в световната ранглиста Роджър Федерер ще играе на финала в Мадрид със своя голям съперник Рафаел Надал, който след победата си над Николас Алмагро си осигури второто място в световната ранглиста, която ще бъде публикувана утре от Асоциацията на тенисистите-професионалисти.

Това е и първата среща между Роджър Федерер и Рафаел Надал от финала в Мадрид през миналата година, когато Федерер победи Надал с 6:4 и 6:4. Роджър Федерер още няма загуба в "Каха Магика", където през последните две години се провежда турнирът в испанската столица.

В досегашните мачове между двамата големи тенисисти Рафаел Надал води срещу Роджър Федерер с 13:7 победи. Първата среща между двамата бе през 2004 година на 1/16-финалите на турнира в Маями /САЩ/, която донесе победа на Надал с 6:6 и 6:3, а последната - през 2009 година на финала в "Каха Магика" в Мадрид, донесла успех на швейцареца с 6:4 и 6:4.

"От дълго време не съм сервирал толкова добре", каза Федерер след победата си над Давид Ферер - съотборник на Надал в отбора на Испания за Купа Дейвис, който естествено бе бурно подкрепян от трибуните в Мадрид. Финалът Роджър Федерер - Рафаел Надал ще започне днес в 18,30 часа местно време.