Водачът в световната ранглиста по тенис Рафаел Надал е оптимист, че ще бъде напълно готов физически за Финалния турнир на АТП, който започва в Лондон в неделя. 33-годишният Надал се отказа преди полуфиналите на надпреварата "Мастърс" в Париж миналата събота заради мускулна травма на корема, но вярва, че ще се възстанови напълно.

Испанецът има аванс от 640 точки на върха на световната ранглиста пред сърбина Новак Джокович, но със сигурност ще се нуждае от силен край на сезона, за да запази първото място.

"Гледам ден за ден. Щастлив съм, че съм в Лондон, защото след миналата събота в Париж не знаех дали въобще ще има шанс да бъда тук. Развълнуван съм, защото в предишните две години не успях да играя заради контузии. Ще видим как ще се развият нещата. Имам поводи за оптимизъм, че ще бъда на 100 процента готов за понеделник", каза Надал.

Той е в група "Андре Агаси" и ще стартира срещу защитаващия титлата си Александър Зверев (Германия) в началото на идната седмица, а другите двама в групата са дебютантите Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

"Вчера направих лека тренировка на сервиса ми. Знам, че играех добре в Париж, но за мен основната задача е да бъда здрав за понеделник. Подаването ми вървеше в "Берси", направих добри мачове и съм уверен, че мога да бъда конкурентен, но в този турнир срещаш най-добрите през сезона, така че трябва задължително да бъдеш на 100 процента. Нямам болки и се надявам до неделя вече да мога да сервирам нормално", каза той.

Надал се класира за финалния турнир на АТП цели 15 пъти, но участва в само осем от тях заради проблеми с контузии. Той не е печелил титлата от надпреварата.