Бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри няма да играе на турнира в Бризбейн заради контузия в бедрото на десния крак. Шотландецът не е участвал в официален мач от миналия юли, когато загуби на четвъртфиналите на "Уимбълдън". 

Мъри публикува съобщение в профила си в Инстаграм, в което заяви, че не е сигурен дали ще се възстанови навреме за началото на Откритото първенство на Австралия, което започва на 15 януари. Не е изключено и той да се подложи на операция.

"Консултирах се с много специалисти през миналата година, които ми препоръчаха консерватично лечение. Изпълних всичко, което се изискваше от мен относно рехабилитацията и тренирах усилено, за да се върна на корта в добра форма", заяви Мъри.

"Да продължа лечението е един от вариантите, което ще осигури повече време на бедрото ми да се възстанови. Операция също е един от вариантите. Шансовете за успех в този случай не са големи и затова се надявам да избегна тази интервенция. Но може да ми се наложи и да обмисля вариант за операция", добави най-добрият британски тенисист.

Мъри каза още, че планира да остане в Бризбейн до края на седмицата пред да предприеме следващото си пътуване.

"В краткосрочен план ще остана в Австралия следващите няколко дни, за да видя дали ще има подобрение на травмата. През уикенда ще реша дали да остана тук или да се върна в къщи и да преценя какво да предприема", добави 30-годишният тенисист./БТА

Официално: Мъри се оттегли от Бризбейн