Шотландската тенис звезда Анди Мъри официално обяви, че няма да участва в турнира в Бризбейн, като причината е добре известната му контузия в тазобедрената става.

Заради същата травма 30-годишният играч се срина до 16-ата позиция в световната ранглиста през миналия сезон, когато пропусна един куп участия. В Бризбейн Мъри щеше да почне директно от 1/16-финалите, където трябваше да играе срещу американеца Райън Харисън в четвъртък, ако днес не бе обявил, че не в състояние да участва в мачове.

Анди Мъри стигна в Бризбейн, но това още не значи нищо

Състоянието му е сериозен повод за притеснение за всички във Великобритания, където все още се надяват да видят Мъри в Откритото първенство на Австралия, което стартира на 15 януари.

Мъри: Ще играя по-малко през този сезон

Шотландецът не е играл официален мач от миналогодишното издание на „Уимбълдън”, когато трябваше да защитава титлата си на сингъл. Мъри напусна турнира след драматична загуба от Сам Куери през юли и оттогава търси начини за подобряване на своята кондиция.

Ясно е кога Гришо започва защитата на титлата в Бризбейн

През август Мъри направи неуспешен опит да се върне на корта за Откритото първенство на САЩ, като се оттегли 2 дни преди началото на турнира. Последните му публични появи на корта бяха през ноември в демонстрационен мач срещу Роджър Федер и през миналата седмица срещу Роберто Баутиста-Агут.