Днес стартира турнирът от сериите 500 във Виена. По традиция, всяка година надпреварата е много силна, а по кортовете ще блестят имената на редица звезди в световния тенис. Григор Димитров също е сред участниците в австрийската столица, като той ще се изправи  през утрешния ден срещу световния номер 3 Стефанос Циципас. Днешната програма предлага някои доста интересни двубои, а в един от тях на корта ще видим бившия световен номер 1 Анди Мъри.

 Шотландецът е шампион от Виена през 2014 и 2016 година. Сега, 3-кратният шампион от „шлема“ изрази задоволство от възможността отново да играе в подобна силна надпревара  и заяви, че е готов за едно добро представяне.

„Много съм щастлив отново да се завърна във Виена. Тук имам страхотни спомени и за мен е истински успех, че изобщо ще участвам отново. Както виждате, турнирът традиционно е много силен и в схемата присъстват някои от топ имената в света. Доволен съм, че бавно напредвам и намирам играта си. Развитието ми върви в положителна насока, особено след Откритото първенство на САЩ. Спечелих някои важни мачове, а в други се противопоставих успешно на  едни от най-добрите. Все още хората казват, че трябва да правя повече, но те не преживяха това, което ми се случи. Щастливец съм, че изобщо продължих кариерата си и много пъти казах, че ще дам всичко от себе си, за да си върна предишната форма. Това, което правя засега обаче на мен ми стига, и ако съм здрав, се надявам да играя още дълго“, каза Мъри.