Анди Мъри се наложи над Новак Джокович в два сета 6-3, 6-4 и сложи край на доминацията на сърбина в заключителния турнир за сезона в Лондон.

Британецът пред родна публика показа класа и за пореден път тази година потвърди, че е достоен да е на върха в световната ранглиста. Това бе директен сблъсък за първото място в класацията, както и най-интригуващият мач в мъжкия тенис за 2016 година.

В първия сет Мъри проби сервиса на Джокович в осмия гейм и поведе с с 5-3, след което затвърди пробива и поведе в сетовете. Във втория сърбинът сбърка два пъти на свои подавания и Мъри дръпна с 4:1. Джокович съумя да върне само един пробив и напусна корта победен след 1 час и 43 минути игра. В десетия гейм на втория сет Джокович спаси два мачбола, но Мъри оползотвори третата си възможност и триумфира в мача.

Това бе среща №35 между първите две ракети в света и Ноле води в преките двубои с 24-11, но завършва годината след шотландеца. За първи път в историята на АТР заключителният мач за сезона определи и най-добрия тенисист. /БГНЕС