Трикратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове "Роджърс Къп" от сериите "Мастърс" в канадския град Монреал с награден фонд 4178500 долара.

Поставеният под номер 7 Надал елиминира квалификанта Михаил Южний (Русия) с 6:3, 6:3.

Испанецът не допусна пробив и стигна до успеха след 102 минути игра.

Южний, 107-и в класацията на АТП в момента, в Монреал записа първи турнир с поредни победи от Загреб през февруари.

За място на полуфиналите Надал ще играе срещу четвъртия в схемата Кей Нишикори, който се справи с белгиеца Давид Гофен с 6:4, 6:3.

Поставеният под номер 2 Анди Мъри (Великобритания) също продължава напред. Шотландецът реализира ранни пробиви и в двата сета при победата с 6:3, 6:2 над Жил Мюлер (Люксембург) за 65 минути.

На четвъртфиналите британецът ще срещне защитаващия титлата си Жо-Вилфрид Цонга (Франция), който отстрани Бърнард Томич (Австралия) със 7:6(7), 6:3.

В схемата на двойки Анди Мъри за първи път в професионалната си кариера се изправи срещу брат си Джейми Мъри.

Специалистът при дуетите Джейми и Джон Пиърс (Австралия) надделяха над Анди и индиеца Лиандър Паеш с 6:4, 7:6(9).

Австралиецът Ник Кириос беше бурно освиркан от публиката при появяването си на корта и по време на мача с Джон Иснър от САЩ.

Кириос в предишния кръг си позволи да отправи обидни реплики към швейцареца Стан Вавринка, заради което беше наказан с 10 хиляди долара от АТП, както и с допълнителни 2500 долара заради неспортсменско поведения към едно от момчетата, подаващи топките.

Иснър стигна до успеха със 7:5, 6:3 за радост на публиката, която изправи австралиеца с освирквания след края на мача.

Изнервеният Кириос дори си позволи да влезе в словесен конфликт със зрител в гейма, в който съперникът му сервираше за мача.

Иснър ще играе срещу Жереми Шарди от Франция, който се наложи над хърватина Иво Карлович с 4:6, 7:6(1), 6:4.

В мача между квалификантите Ернестс Гулбис (Латвия) спечели срещу друг Доналд Йънг (САЩ) с 6:4, 6:4 и ще срещне на четвъртфиналите трикратния шампион и водач в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия)./БТА