Лоренцо Музети спечели своята първа титла на ниво ATP. Това се случи на надпреварата в Хамбург, като младият италианец и испанската сензация Карлос Алкарас изиграха страхотен мач.

Двамата показаха, че неслучайно са смятани за едни от най-големите таланти на световния тенис, като напълно оправдаха очакванията за зрелищна битка. В крайна сметка 20-годишният представител на Италия се наложи в 3 сета и успя да се поздрави с първи трофей в своята кариера.

Освен 500 точки, и сериозния награден фонд от турнира, от днес Музети бележи и рекордно класиране в световната ранглиста. Италианецът е номер 31 в света, а този успех ще му даде сериозна увереност преди следващите предизвикателства. Това призна и самият тенисист, който сподели, че не е очаквал да триумфира с титлата.

„Много съм щастлив. Мисля, че с Карлос изиграхме великолепен двубой и двамата се раздадохме максимално. Показахме страхотни неща и се радвам, че хората по трибуните се насладиха на толкова качествен тенис. Все още не мога да повярвам какво ми се случи, защото просто не очаквах да спечеля трофея, дори да достигна до финала. Сега е важно да се насладя на момента истински и да продължа по същия начин. Тази титла може напълно да преобърне сезона ми, и само от мен зависи да работя упорито и да спечеля още големи титли“, каза Музети.