Финалният мастърс за сезона вече започна. Надпреварата на 8-те най-добри в Торино се чакаше с огромен интерес, а днес предстоят битките от втория ден на турнира. Тук всеки един мач може да бъде определен за едно истинско дерби, а в първия двубой от днешната програма един срещу друг ще се изправят Александър Зверев и Карлос Алкарас.

Германецът признава, че с нетърпение очаква мача срещу бившия световен номер 1 и сподели, че е напълно готов за предизвикателствата пред него.

"За мен е истинско удоволствие да бъда в Торино и да съм част от най-добрите тенисисти на планетата. Зная, че тук могат да участват само наистина избраните, които си заслужиха това през целия сезон. Страхотно е, че имам възможността да играя срещу такива тенисисти, защото в началото на годината дори не си мислих, че мога да достигна до финалите на  ATP. Смятам, че полуфинала на Ролан Гарос тотално преобърна сезона ми, тогава повярвах в себе си и осъзнах, че отново мога да се меря с най-големите. Преди контузията бях толкова близо да бъда номер 1 в света и съм щастлив, че отново мога да съм част от голямата тенис сцена. Зная прекрасно какво да очаквам от мача срещу Алкарас и трябва да покажа най-добрия си тенис, за да спечеля. Ще бъде оспорвана битка, но аз съм готов. Карлос е изключително специален и наистина те кара да даваш най-доброто от себе си. Наясно съм, че ще трябва да се трудя за всяка една точка, ако искам да се поздравя с крайния успех. Считам, че срещата е еднакво важна и за двама ни, защото в тази група определено всичко е възможно. Ще се насладя максимално на преживяването да бъда в Торино и се надявам да успея да продължа напред и след групите“, каза Зверев