Звездата на българския тенис Григор Димитров разкри кои са любимите му храни. Ракета номер 1 на страната ни обожава сладоледа, който обаче ограничава по време на турнирите. Въпреки това, благодарение на пътуванията си, хасковлията вече има съставен любим списък с ресторанти, които посещава в различните краища на света.

Месо, риба и зеленчуци, това включва най-вече менюто на Григор Димитров, който залага предимно на здравословната храна. Важна подробност за дълголетието в професионален план на всеки голям спортист.

„Опитва, се да спазвам обичайната си диета винаги преди мачовете си, но в почивните дни обикновено отивам на местата, където ходят местните хора. Винаги се опитвам да се върна в някои ресторанти в градовете, които съм посещавал. Много съм щастлив, че мога да пътувам до някои от най-добрите кулинарни столици в света”, сподели Григор Димитров.

Трофеят, който Григор иска да спечели през 2019 e...

„Опитвам се да поддържам диетата си, докато пътувам. Ям здравословна храна през по-голяма част от времето. Много риба, месо, паста, зеленчуци и плодове. Единственото нещо, без което не мога да живея, е сладоледът. През последните 8 години пътувах много и знам добре къде да отида да хапна”, коментира още българският състезател.

Въпреки това по време на турнирите той ограничава максимално сладкото, както и тежките храни. На едно от основните хранения винаги има риба или месо. Димитров не употребява алкохол.

Има ли Григор Димитров храна, която носи винаги в себе си?

„Винаги имам Vitamin Well (негазирана напитка, обогатена с различни витамини и минерали, плодови и растителни екстракти – бел.ред.). Това прави живота на път много по-лесен”, сподели Григор Димитров. Тенисистът е рекламно лице именно на тази напитка.

Тежък жребий за Гришо в Индиън Уелс

„Мисля, че хората не си дават сметка какъв е процесът на възстановяване, през който преминаваме. След игра, имам поне 2 часа възстановяване, за да запазя тялото си в топ форма и да мога да се състезавам на високо ниво в следващия двубой. Разбира се, след това си позволявам добра храна и ледена баня, криотерапия, масажи и други лечения. Също така имаме задължения към пресата след всеки мач”, сподели още Григор Димитров.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Round 3, here we come. 💥

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) на

Българинът е любител на високите скорости – обича колите и велосипедите, заради адреналина. Привърженик е на изкуството, обича ледените бани, които му помагат за възстановяването. Криотерапията, от която се възползва, е метод, който използва силата на ниските температури чрез охлаждане или замразяване на определен кожен участък.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Healthy weekend🚴

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) на