Доста тежък жребий изтегли българската звезда на мъжкия тенис Григор Димитров за първия за годината турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс. Той попадна в половината на световния номер едно Новак Джокович, още на старта го чака неудобен съперник, а ако стигне до третия кръг, ще трябва да се справя с един от топпоставените в схемата. 

Първата ни ракета започва директно от втория кръг, тъй като е сред поставените. Съперникът му в тази фаза ще е победителят от мача между германеца Ян-Ленард Щруф и австралиеца Джон Милман. Трябва да се отбележи, че и двамата не са сред най-удобните му опоненти. 

Срещу Щруф балансът му е 1:1 победи, а макар срещу Милман да няма загуба в двата им мача досега, винаги са се получавали много оспорвани битки. Ако преодолее първото си препятствие обаче, пътят пред Гришо не става по-лек, напротив. 

Най-вероятният му съперник в трети кръг е срещу третия поставен в схемата Александър Зверев. След това на 1/8-финал най-високопоставеният му евентуален съперник е Милош Раонич, на 1/4-финал го чака или Стефанос Циципас, или Кевин Андерсън, ако няма изненади, а по-нататък на пътя му е Новак Джокович, ако продължат и двамата напред в това сито. 

Колкото до Ноле, жребият беше коварен и към него. Макар да започва с квалификант във втория кръг, в третия може да се срещне с един от подводните камъни в схемата Ник Кириос, който се намира във форма в момента. На 1/4-финал пък евентуално може да срещне Доминик Тийм. 

Този трети кръг в Индиън Уелс може да се окаже най-интересният етап от надпреварата, защото в него има и още един потенциален суперсблъсък. Там можем да видим и швейцарското "дерби" между Роджър Федерер и Стан Вавринка. Пред Маестрото пътят същото е много тежък, като после го чакат Кей Нишикори или Джон Иснър. Най-чист изглежда пътят пред Рафаел Надал.