Турнирът Citi Open във Вашингтон, с който трябваше да бъде подновен ATP турът, бе отменен заради нестихващата в САЩ пандемия от Covid-19. Според американската тенис асоциация (USTA) обаче това няма да повлияе на следващите турнири.

Макар да определят отмяната на Citi Open като „неприятно решение“, ръководителите на USTA са категорични, че тя няма да застраши Откритото първенство на САЩ, както и предшестващият го Мастърс турнир на Синсинати.

„Това решение по никакъв начин не оказва влияние върху US Open или Western & Southern Open. USTA ще създаде безопасна и контролирана среда за играчите и всички други, замесени в организацията на турнирите, намалявайки във възможно най-голяма степен рисковете за тяхното здраве според разпоредбите на щата Ню Йорк. Ще бъдат спазени всички разпоредби, наложени от местните власти и правителството на САЩ“ гласи официалното изявление на USTA по случая.

Дори US Open да се проведе, на него няма да играят много от звездите на тура. Роджър Федерер лекува травма, а Рафаел Надал и Стан Вавринка почти сигурно също ще пропуснат надпреварата в Ню Йорк.