Минаха 3 месеца откакто световният спорт бе парализиран от коронавируса. Пандемията причини щети с библейски пропорции. Европейското първенство по футбол и 32-те Летни олимпийски игри безпрецедентно бяха отложени с една година. Всички спортни шампионати по цялото земно кълбо бяха преустановени. Лека-полека обаче положението се стабилизира. Футболът в Европа вече се завърна. Първи тази смелост проявиха германците. Те бяха последвани от испанци, италианци и англичани. Тъй като обаче мерките за безопасност са от най-висока степен, поне до есента нито футболът, нито който и да е друг спорт ще допусне фенове по трибуните.

Част от здравния протокол гласи, че всеки спортист и лице, свързано със съответен предстоящ турнир или мач трябва да бъде тествано за COVID-19 непосредствено преди началото. Това се превърна в регулярна практика навсякъде, където атлетите вече се състезават. Сега обаче бившият №1 по тенис на двойки Джейми Мъри, който има на сметката си 2 титли от Големия шлем на двойки и 5 на смесени двойки показа нагледно какво представлява да ти направят тест за коронавирус.

Първо се започва с подпис за извършване на процедурата. След това с дълъг около 20 сантиметра тампон се бърка в устната кухина поне 2 пъти, за да се събере достатъчно проба. Впоследствие идва ред на по-неприятната част - друг такъв тампон се пъха изцяло в носа и чрез вътреливо движение се събира необходимия секрет. Целият процес продължава около 2 минути.