Голямата изненада в надпреварата на двойки в Делрей Бийч е факт. Големите фаворити Майк и Боб Брайън загубиха финала пред родна публика от френско-австрийския дует Фабрис Мартен/Оливер Марах с 1:2 сета (6:3, 6:7, 11:13). 

Така четирикратните победители в надпреварата не можаха да се поздравят с общо 110-та си титла в кариерата и преклониха глава в турнира, в който бяха определяни с основание за огромните фаворити. За Марах и Мартен това е втора титла за годината, въпреки че съвсем отскоро са тандем.  

Първият сет мина изцяло под диктовката на водачите в схемата. Те сервираха добре, а стигнаха до единствения пробив в шестия гейм, който им се оказа достатъчен, за да вземат първата част впоследствие след 6:3. 

Вторият сет обаче беше далеч по-равностоен и двете двойки си размениха уверено подаванията, за да се стигне до тайбрек. В него американците имаха мачбол, но го пропиляха и в крайна сметка при втория си сетбол австрийско-френският тандем стигна до изравняването в сетовете след 9:7. 

Така се стигна до шампионския кратък сет, в който всичко изглеждаше вървеше по сценария на близнаците. Те дръпнаха с 9:5 и имаха четири поредни мачбола, но ги пропиляха с лека ръка, а впоследствие изпуснаха и пети. 

Марах и Мартен не се предадоха в нито един момент и въпреки че изпуснаха един мачбол, при втория бяха безкомпромисни и въпреки че трябваше да посрещат, реализираха точката за 13:11 и спечелиха титлата.