Индиън Уелс ще има честта да бъде домакин на мач №39 от великото съперничество на Роджър Федерер и Рафаел Надал. Двете легенди спечелиха своите двубои от четвъртфиналите на първия за годината Мастърс и по този начин оформиха очаквания от всички фенове супер полуфинал.

Федерер първи свърши своята задача, побеждавайки с 6:4, 6:4 изненадата на турнира Хуберт Хуркач. Полякът отново се представи добре, но по един пробив в началото на всеки от сетовете носеше успеха на Федерер. Хуркач достигна до два шанса за пробив, но Маестрото не му позволи да постигне такъв.

Надал също се справи в два сета, макар и задачата му да бе по-трудна в лицето на Карен Хачанов. След 2 часа и 18 минути и два сета с тайбрек, завършили с по 7:2, Надал успя да продължи победната си серия в пустинята.

Матадора имаше един критичен момент във втория сет, след като получи контузия в коляното и не бе ясно, дали ще успее да доиграе мача. Той все пак се пребори за успеха след два разменени пробива и спасен сетбол при 5:4 за руснака.

В първия сет пък Надал имаше три сетбола за успех преди тайбрека. В решителните дълги геймове обаче испанецът бе перфектен.

"Не играеш четвъртфинал на Индиън Уелс всеки ден, така че опитах просто да съм фокусиран и да дам най-доброто от себе си. Просто съм щастлив да бъда на полуфиналите. Хубаво е за мен и съм доволен от начина, по който играх през целия турнир", сподели световният №2.

В досегашните мачове между двамата Надал води с 23:15 победи. Федерер обаче е спечелил два от трите им двубоя в Индиън Уелс, а освен това води с 11:9 победи на хард и е триумфирал в последните им пет двубоя на тази настилка.

"Това са различни стилове, различни начини на разбиране на спорта и в същото време двама играчи с добри отношения след всичко, през което са минали в кариерите си, състезавайки се за най-важните неща", споделя за съперничеството Надал. "Всичко това прави мачовете между нас наистина специални. Красиво е да имаме шанса да се състезаваме на най-високо ниво в заключителните кръгове, в най-важните турнири, в късните етапи на тенис кариерите ни."

Относно проблема с коляното, Надал успокои, че ще излезе на корта за съботния мач. "Обичам да играя на хард, но тялото ми не го обича толкова...свикнал съм да играя с разни проблеми, така че просто ще опитам да остана фокусиран. Разбира се, че целта ми е да съм готов, но не мога да гарантирам как ще се събудя утре сутрин."

Полуфиналната програма при мъжете започва в събота вечер от 20 часа с Доминик Тийм-Милош Раонич, а след техния край е време  иза шоуто на Надал и Федерер.