Капитанът на българския отбор за Купа „Дейвис“, Валентин Димов, изрази оптимизъм относно перспективите на тима преди предстоящия мач срещу Салвадор от Световна група II. По време на пресконференцията, която се състоя в тенис клуб „Локомотив“ в Пловдив, Димов сподели своето убеждение в силата и подготовката на отбора. Той бе придружен от помощник-треньора Тихомир Грозданов и състезателите от тима, които също демонстрираха увереност в предстоящите срещи.

Провеждаме лагер тук от понеделник. Момчетата са добре. Готвим се, разиграваме различни комбинации. Чакаме да се присъедини Александър Донски, който участва на турнир в Добрич. Благодаря на домакините и на Българската федерация по тенис, че ни осигуряват всичко необходимо, за да се подготвим по най-добрия начин“, започна Димов.

„Убедени сме, че тези състезатели имат необходимата рутина. Те са във възход. Трима от тях са неизменна част от отбора в последните две години. Имат натрупания опит да излязат във важни срещи, да играят по най-добрия начин и да ги спечелят. Започнали сме разговори отдавна за подмладяване на състава и тепърва започва да се разчита повече на тези млади момчета“, каза още капитанът.

„Напълно убедени сме, че можем да спечелим срещата със Салвадор. Има стратегия, която се предприема за такова подмладяване. Всеки един от тях бележи прогрес и съм напълно убеден, че са готови да спечелят срещата“, завърши Валентин Димов.