Германският тенис отбор постигна убедителна победа с 3:0 над отбора на Чили в мачовете от Световната група на Купа Дейвис. Срещата се състоя в два мача на сингъл и един на двойки, които завършиха с доминиращи резултати в полза на германските тенисисти.

В първия мач, Максимилиан Мартерер се изправи срещу Томас Барриос Вера. Мартерер демонстрира невероятна форма и контрол върху играта, като спечели срещата с 2:0 в сетове (6-1, 6-3). Немският тенисист показа силен старт, печелейки първия сет за само 36 минути, а след това затвърди успеха си и във втория сет, за да осигури бърза и категорична победа.

Във втория мач Яник Ханфман се изправи срещу Артуро Табило. Ханфман продължи да демонстрира високо ниво на игра и изключителна форма, печелейки и този мач с 2:0 в сетове (7-5, 6-4). Въпреки съпротивата на Табило, Ханфман успя да се справи с трудностите и да завърши мача за 1:39 часа, осигурявайки на Германия още една победа.

Германският тандем Кравиц и Пюц пък постигна убедителна победа в мача по двойки срещу чилийците Барриос Вера и Сото в мач, завършил с резултат 6:1, 6:3.