Няколко дни след края на силния турнир от сериите Мастърс в Маями, изданието Tennis World USA реши да направи обзор на случилото се на Източното крайбрежие. Сайтът подреди изненадите, добре представилите се, както и провалилите се тенисисти. 

Българската звезда на тениса Григор Димитров попадна в третата категория - при провалите. Той се завърна на корта именно в този турнир след двумесечно отсъствие заради травма в рамото. До последно участието му беше под въпрос, но все пак се пусна в надпреварата и елиминира един съперник - Фелисиано Лопес във втория кръг. В третия обаче отпадна от Джордан Томпсън. 

Въпреки травмата, авторите от медията явно са имали по-големи очаквания към българина и затова определиха представянето му на "Хард Рок Стейдиъм" като провал. Ето и каква беше кратката им оценка за играта му в Маями: 

"Българинът просто се скри от радара на големите тенисисти. Участие в трети кръг в Маями е нещо голямо за доста тенисисти, но не е достатъчно за играч с неговия талант. Той просто изчезна!", написаха от сайта по повод Димитров.