Българинът Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира по тенис за мъже от сериите Мастърс в Маями, след като отстъпи с 5:7, 5:7 на австралиеца Джордан Томпсън.  Григор Димитров бе изправен до стената в края на втория сет, когато Джордан Томпсън получи три мачбола при сервис-гейм за българина. Той обаче отрази трите възможности за пробив на австралиеца и изпрати гейма в допълнителни разигравания, в които обаче Томпсън стигна до четвърти мачбол. Този път Димитров изпрати бекхенд в мрежата и загуби срещата след час и 48 минути на корта в Маями.

Мачът съвсем не предвещаваше подобно развитие, защото Томпсън загуби още първото си подаване. Той обаче го върна още в следващия гейм, а в 12-ия стигна до нов пробив след 12 разигравания за крайното 7:5.

Почти идентична бе и ситуацията във втория сет, в който Димитров проби за 5:4, но загуби моментално подаването си за 5:5, за по-късно позволи на Томпсън да спечели с четвърти мачбол.

Томпсън е 77-и в ранглистата на АТП.

ВТОРИ СЕТ: Джордан Томпсън - Григор Димитров 7:5

Григор Димитров отрази три мачбола в 12-ия гейм на втория сет. Българинът отново допусна доста неточности в отиграванията си, като изкара елементарна топка от воле в аут. След това повтори упражението, но при 0:40 успя да се събере и да неутрализира възможностите, които се откриха пред съперника му. Българинът не можеше да разчита на първия си сервис в повечето разигравания, но успя да изравни резултата до 40:40. С добре пласиран сервис дори успя да стигне до възможност да изравни резултата и да прати сета в тайбрек. След това Григор допусна нова грешка и резултатът бе изравнен. След топка в аут от страна на Димитров се стигна до четвърти мачбол за австралиеца. Димитров прати топката в мрежата в последното разиграване и загуби сета с 5:7. 

Джордан Томпсън изпита затруднения в своя гейм, като се стигна до равенство 30:30. Австралиецът отново се възползва от грешките на Димитров и поведе с 6:5 гейма. 

Григор Димитров допусна пробив в сервиса си на 0 и Томпсън изравни резултата - 5:5. 

Григор Димитров направи много важен пробив за 5:4. Българинът успя да направи няколко страхотни разигравания, които да спечели. Той не успя да се възползва от първата възможност за пробив в мача, но реализира втория си шанс. Пласира топка на линията, което принуди Томпсън да изкара топката в аут и по този начин българинът осъществи решителен пробив във втория сет. 

Григор Димитров се забърка в нови неприятности в осмия гейм. Все пак българинът демонстрира увереност и успя да изравни резултата - 4:4. 

Томпсън отново бе убедителен при подаването си поведе с 4:3 гейма. 

Григор Димитров направи първия си солиден сервис гейм във втория сет и успя да изравни резултата 3:3. 

Григор Димитров върна веднага пробива и намали изоставането си на 2:3. Българинът принуди австралиеца да изкара две топки в аут за 30:30. След това Гришо направи добра атака и стигна до възможност за пробив, която бе реализирана с чудесен минаващ удар. 

Томпсън направи пробив в четвъртия гейм на втория сет. Австралиецът получи три възможности за пробив и успя да реализира втората. При 15:40, Димитров изкара топката в аут и по този начин Джордан Томпсън поведе с 3:1 гейма. 

Джордан Томпсън демонстрира завиден сервис гейм. Успя да спечели няколко лесни точки с добре пласирани сервиса и поведе с 2:1 гейма. 

Григор Димитров срещна някои затруднения в гейма си и резултатът бе 30:30, но все пак при 40:30 с хубава атака на мрежата успя да завърши точката и да изравни резултата - 1:1. 

Джордан Томпсън направи много силен старт на втория сет. Той спечели подаването си без да бъде затрдунен по някакъв начин от Григор Димитров и поведе с 1:0. 

ПЪРВИ СЕТ: Джордан Томпсън - Григор Димитров 7:5

12-ият гейм започна с 30:0 за Димитров, но след няколко грешки от негова страна и добри разигравания от страна на Томпсън, австралиецът стигна до сетбол 40:30. Пред Джордан Томпсън се откри страхотна възможност да спечели сета в следващото разиграване. Той пробва да завърши с удар по правата, но топката излезе съвсем малко аут, което остави българинът в сета. Димитров стигна до възможност да изпрати сета в тайбрек, но в следващото разиграване Томпсън демонстрира търпение, докато Димитров прати топката в аут и се стигна до ново изравняване в гейма. Томпсън изкара топката в аут и Григор имаше нова възможност да вкара сета в тайбрек. Българинът атакува мрежата, но след удара му излезе в аут и се стигна до равенство. Димитров направи две нови грешки и Томпсън спечели сета със 7:5. 

11-ият гейм бе равностоен, с продължителни разигравания. Димитров със страхотен бекхенд по правата стигна до нова възможност за пробив – 40:30. Австралиецът пласира чудесен сервис, а след това с втория удар намери много добър ъгъл и стигна до равенство. Томпсън направи двойна грешка и пред Григор се откри нова възможност за пробив, но и тя бе отразена. След това българинът изпрати за втори пореден път топката в мрежата, а след това Димитров изкара топката от ретур в аут и Томпсън поведе с 6:5. 

Най-добрият български тенисист показа страхотен характер и с няколко много убедителни точки спечели гейма, с което изравни резултата - 5:5. 

Димитров допусна три грешки в деветия гейм и по този начин Томпсън отново получи предимство в първия сет - 5:4. Българинът ще сервира за оставане в сета. 

Григор Димитров направи много убедителен гейм в своя сервис и спечели на 0, с което изравни резултата - 4:4. 

Григор Димитров получи възможност за пробив в седмия гейм, когато поведе с 40:30. Томпсън направи три поредни много добри сервиса, които му дадоха предимство и му позволиха не само за изравни резултата, а да спечели и гейма, с което да поведе с 4:3. 

Григор Димитров поведе с 40:0 в шестия гейм. След това той направи двойна грешка и изпрати една топка в мрежата, а при 40:30 българинът завърши гейма с ас и изравни резултата - 3:3. 

Томпсън направи нов силен гейм, който спечели на 0 и поведе с 3:2. 

Григор Димитров демонстрира силна игра от дъното на корта в четвъртия гейм, като по този начин принуди съперника в два случая да изпрати топката в аут. Димитров успя да изравни резултата - 2:2 гейма. 

Джордан Томпсън направи убедителен сервис гейм и поведе с 2:1. 

Григор Димитров срещна известни затруднения в своя първи сервис гейм в двубоя. Българинът изоставаше с 15:30, когато направи много добър завършващ удар по правата, за да изравни резултата 30:30. След това Димитров не успя да направи добър удар с центъра на ракетата и изкара топката в аут, а Томпсън получи възможност да върне пробива. В следващото разиграване Григор изпрати топката в мрежата и австралийският тенисист бързо изравни резултата – 1:1. 

Първата точка в мача бе на сметката на Джордан Томпсън, който поведе с 15:0. Димитров успя да спечели следващите две точки и да поведе с 30:15. Грешка от ретур на Димитров, който изпрати топката в мрежата доведе резултата до 30:30. След дълго и продължително разиграване Григор излезе победител и стигна до първа възможност за пробив, която бе използвана от българина и той започна мача с пробив.