Александър Лазаров продължава с убедителните представяния на демонстративния турнир в академията на Янко Типсаревич в Белград. Българинът е начело на Група „C“ с три победи и без загубен сет, след като днес надигра Владан Тадич с 6-3 6-0.

За пореден път третата ни ракета нямаше проблеми в своите подавания и доминираше срещата. Лазаров показа висока успеваемост и от посрещане, като стигна до пробив във всеки гейм, в който имаше брейкбол.

През тази седмица Алекс вече записа успехи над Матей Шабанов с 6-3 6-3 и Борис Бутулия с 6-1 6-1.

Остава му да се изправи срещу 24-годишният аржентинец Матиас Зукаш, който има на сметката си две победи и едно поражение от Шабанов. Той е и единственият по-високо класиран състезател в групата на Лазаров – българинът е №539, докато предстоящият му съперник е №392.

Лазаров преодоля първите два етапа на турнира, като записа и престижен успех над световния №23 Душан Лайович. 22-годишният талант се наложи над по-опитния си опонент с 6-7(4) 6-4 6-4, като срещата помежду им продължи почти два часа и половина.

Общият му баланс към момента е 7 победи и 2 поражения. Благодарение на играта му досега, ще го видим и в последната седмица от надпреварата, където ще се включат още Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова.