Чичото на Рафаел Надал и негов дългогодишен треньор – Тони, сподели как е стигнал до решението да прекрати работата си със своя племенник.

„В един момент стигнах до заключението, че нямам с какво повече да допринеса за развитието на Рафа. Той вече нямаше нужда от мен“ сподели Надал пред Suddeutsche Zeitung

„През целия си живот съм бил много изискващ треньор. Но моята цел винаги е била да го науча да изисква най-доброто от самия себе си. Според мен работата на всеки треньор е да направи така, че в един момент да стане заменим. Мисля, че аз постигнах това“, добави още той.

„Животът в тура не ми липсва. Имах щастието да тренирам велик играч, който освен това е мой племенник. Наслаждавах се на всеки ден и съм благодарен, че имах този шанс. Но също така много ми харесва да тренирам децата в академията в Манакор, тъй като смятам, че мога да ги науча на много повече неща, отколкото бих могъл да го направя с Рафа на този етап“, каза Тони Надал.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.