Феновете на тениса с нетърпение очакват завръщането на Рафаел Надал на кортовете. Това трябва да се случи през следващата година, като все още не е ясно дали Рафа ще вземе участие на Australian Open.

Неговият бивш дългогодишен наставник Тони Надал не спести добрите думи по адрес на своя племенник. Според него, 20-кратният шампион от Големия шлем ще се завърне още по-силен и готов да покорява нови върхове.

„Хората много често се чудят, защо Рафа иска да играе още и още. Отговорът е прост, Надал обича предизвикателствата, а и той не е спечелил всичко в тениса. Може би, когато спечели всичко, тогава ще се откаже. С годините неговата мотивация така и не спадна, но това се дължи на огромен труд и упорита работа. Аз като негов чичо и цялото семейство винаги сме го възпитавали да се бори за мечтите си. Казвахме му, че човек трябва да обича предизвикателствата в живота и да ги посреща с усмивка. Учихме го, че всяко едно ново предизвикателство е възможност пред самия теб да се докажеш. Мога да се радвам и да бъда горд от успехите, които Рафаел постигна. Той наистина е един щастлив човек“, завърши Тони Надал.