Капитанът на българския национален отбор в Купа „Дейвис“ Тодор Енев смята, че неговите момчета са напълно готови за решителния сблъсък срещу Унгария. Срещата се явява плейоф за изкачване в Първа група на зона Европа-Африка, а двубоите ще се играят в София в периода 18-20 септември.

Българите ще бъдат без голямата звезда Григор Димитров, като Димитър Кузманов ще бъде първа ракета в компанията на Димитър Кутровски, Александър Лазов и Тихомир Грозданов.

„Ние вече сме от няколко дни на лагер и сега постепенно се събират всички, защото бяха по състезания. Вече сме в пълна готовност за този важен мач за България“, каза Енев.

„Имаме шансове, но, разбира се, в тениса силите са напълно изравнени. Сблъсъкът е равностоен, но се надявам с помощта на публиката, която ще дойде, да имаме по-голяма мотивация за участие и дано победим. Напълно сме наясно с възможностите на Унгария и момчетата са мотивирани. Изцяло са концентрирани за срещите и съм сигурен, че ще се получи един добър двубой.“

„Да, поканихме Григор за двубоя, но няма да може да участва. Той не е отказвал да играе за България. Надяваме се да го видим в някои от следващите ни срещи. Димитър Кузманов сега ще бъде първа ракета. Той игра много силно в мачовете срещу Латвия и Люксембург. Един изключителен боец, както и останалите момчета в отбора. Напълно съм убеден в техните възможности и съм сигурен, че ще дадат максимума от способностите си, за да спечелим този двубой“, добави Енев.