Първата ракета на България в битката за Купа Дейвис Димитър Кузманов чака с нетърпение мачовете с Унгария. Той ще води тима ни в отсъствието на Григор Димитров и разкри очакванията си за тези битки в специално интервю за Нова Телевизия.

"Настъпи вече заключителната седмица преди мачовете за Купа Дейвис. Всички сме готови и чакаме с нетърпение уикенда, за да започнем мачовете. Аз лично се намирам в много добра форма, спечелих два турнира наскоро и гледам напред към битките." 

"Вече имам четири спечелени турнира от началото на сезона и прогресирам много добре, но това сега не е важно, а битките за България. Играх в Тунис, там спечелих два турнира подред на сингъл и те ми помогнаха да вляза в Топ 300 и ми помага да прогресирам." 

"Доста кратко се задържам в Пловдив и почти не се прибирам през лятото - само за ден-два, колкото да си сменя дрехите. От това лято тренирам в Барселона в частен клуб. Там правя зимната си подготовка, а от началото на годината ще тренирам с Фабио Фонини." 

"Майка ми Дора Рангелова ми помага много и ми дава изключителна подкрепа, тя постоянно е до мен. Тренировките ми вървят доста добре, всичко върви наред, чакаме Тихомир Грозданов да се присъедини и съставът ще е пълен." 

"Не мога да кажа защо Григор Димитров не дойде и защо няма да участва сега. С него се чувствам много комфортно, отпреди три години играх с него в Пловдив. Всеки път, когато той играе, е много добре за нас." 

"Тежи малко, че съм първа ракета, но моята работа е да се справям с това. Вече бях първи избор в мача с Латвия в началото на годината и знам какво е чувството, знам какво да очаквам. Тодор Енев има много опит, слушаме го, смея да кажа, че е много добър капитан.

"Играя с огромно сърце и желание за България, не се предавам до последната точка. Настилката ми пасва на играта. Кариерата ми върви доста добре. Бавно, но е важното е да върви нагоре", сподели Кузманов. 

Цялото интервю с него можете да видите в прикачения видеофайл, а то ще бъде излъчено и в емисията на "Нова Спорт" в понеделник вечерта.