През следващата седмица в Монте Карло стартира първия за годината Мастърс турнир на клей, а в него участие ще вземе и най-добрият български тенисист Григор Димитров.

Заради многото откази от участие на тенисисти от топ 20 Григор ще бъде поставен под №8, заради което ще стартира директно от втория кръг.

Там негов съперник пък ще бъде победителят от мача между получилия "уайлд кард" тийнейджър Каспер Рууд и квалификант.

18-годишният норвежец е №126 в световната ранглиста и е част от така наречената "нова генерация" от талантливи тенисисти. През тази година той доби по-широка популярност, след като достигна до полуфиналите на турнира в Рио. Репортаж от двубоя му с Пабло Кареньо-Буста в Рио можете да видите в горното видео.

В трети кръг евентуален съперник на Димитров е 12-ият в схемата Роберто Баутиста Агут, а водач на тази част на жребия е 9-кратният шампион в Монте Карло Рафаел Надал.

Испанецът ще стартира срещу победителя от британския сблъсък на Даниел Евънс и Кайл Едмънд. Световният №1 Анди Мъри все пак ще участва в надпреварата като ще започне участието си срещу Жил Мюлер или Томи Робредо.

Гришо се пуска в благотворителен шоу мач с куп звезди на тениса

Новак Джокович също се завръща на корта след контузия и очаква във втори кръг Жил Симон или Малек Джазири. Сърбинът е в половината на схемата, където са и Надал, и Димитров.

Гришо рано-рано яхна камилата към дома