Не са малко специалистите, които прогнозират, че Яник Синер ще стане номер 1 в света. Италианецът наистина разполага със страхотни качества, а само преди броени дни триумфира с титлата в Умак, като във финалния двубой се справи с  испанското „дете чудо“ Карлос Алкарас. 
 
Сега обаче, четвъртфиналистът от Уимбълдън  засегна темата за психичното здраве, която набира все повече популярност в световния спорт. Според Синер е от съществено значение хората да говорят за своите проблеми и да изкарват  емоциите си на преден план. 
 
„Темата с психичното здраве е много важна и колкото повече се говори за този проблем, толкова по-добре за всички. Психиката на човека е много непредвидима и  ние наистина трябва да бъдем много внимателни. Истината е, че днес доста хора страдат от този проблем и имат нужда от помощ. В такива случаи просто трябва да излезеш и да говориш. Да споделиш чувствата си и да обясниш какво те мъчи, тогава със сигурност на човек му става по-леко.
 
Определено мисля, че обществото трябва да показва повече толерантност към подобен род проблеми, защото за никого от тези хора не е било никак лесно.  Факт е, че ние трябва да се грижим за нашата психика и аз смятам, че всяка една история си заслужава да бъде чута. Всеки живот е различен и  всяко човешко същество преминава през редица трудности, за да сбъдне мечтите си“, коментира Синер.