Похвалите за играта на Григор Димитров в последните дни идват отвсякъде, а поредните, които демонстрираха впечатление от представянето на Гришо бяха двама от авторитетните тенис журналисти.

Дейвид Лоу от BBC и Катерин Уитакър от Евроспорт говориха дълго за Григор в своето ежеседмично аудио шоу The Tennis Podcast.

Тенис сайт предвижда големи успехи за Гришо и в Ротердам

Лоу разказа как се е развил финалът на турнира в София: "Григор водеше с 5:1 и имаще три мачбола при 40:0, Гофен го проби и започнах да си мисля за Инсанбул, където водеше с пробив, имаше мачбол и изпусна мача, счупи ракетите си. Гофен Върна двата пробива, 5:4, а всички организаторите чакаха да излязат за награждаване, имаше голямо напрежение. Но Григор успя да пробие Гофен за мача, целуна корта, прегърна родителите си."

"Беше страхотно. Обичаме да го гледаме да играе, изглеждаше, че дава всичко от себе си. Може би няма да стигне висините, които мислехме, но поне сега играе така, както искаме", допълни Лоу, а мнението на Уитакър е, че това е напълно различен Григор Димитров.

Емоцията, която ще ви кара дълго да настръхвате

"Това е различен Григор Димитров, да, това е АТП 250 в София, но напрежението върху него да спечели беше невероятно. Моя приятелка от АТП беше там, тъй като това е нов турнир и искаха да го отразят. Той не потвърди, че ще участва до последно. Щеше да е много по-зле от това Мъри да не играе на Куинс. Би било тотално различно. Попитах я, дали той е като Дейвид Бекъм на България. Отговори ми: 'Не, много по-голям, много по-голям. Той е възможно най-голямата звезда на България.'

"Имаше големи проблеми в първия кръг с Йежи Янович, турнирът можеше да приключи, ако беше загубил. Щеше да е толкова унищожително", допълни Уитакър.

Над 1 милион лева е струвал тенис турнирът в София