„Със сигурност това е най-емоционалната ми титла. Най-емоционалната ми седмица. Накрая имах изключителни нерви, но да играеш пред родна публика е много по-различно. Насладих се на всеки едни момент. До края на деня ще се радвам и от утре започвам пак да работя“, коментира най-добрият ни тенисист Григор Димитров на пресконференцията си след спечелената титла от АТП турнира в София.

„Първият мач със сигурност беше един от най-трудните ми. В днешния мач може би краят на първия сет и краят на втория. Дори всичко да бе на моя страна...Просто трябваше да се успокоя. Знаех, че мога да го пробия. В края на мача бях много стабилен физически“, добави още Гришо по повод победата си с 2:0 сета над Давид Гофен във финала.

„В момента целите са ми големи. Искам да стигна до Лондон в края на годината. Искам да се насладя на титлата тук, а после ще мисля за останалото“, заяви Димитров на въпрос, дали ще участва в турнира в София догодина.

„Трябва да си концентриран, но докато не чуеш съдията, продължаваш да играя. Със сигурност бях напрегнат. Не само в края на мача. Дори в самото начало. Никога не е лесно да затвориш мач, особено финал. Просто трябваше да запазя самообладание до края. Но в крайна сметка се гордея със себе си, че затворих мача в два сета. Най-голямото напрежение за един играч идва от самия него“, коментира още Григор Димитров.

„Със сигурност ще ми остане един от най-добрите спомени – спечелването на турнира в България пред родна публика. Не е лесно да се играе стабилно вкъщи“, заяви още Гришо на пресконференцията си в „Арена Армеец“.

„Дойдох, видях и го направих. Благодаря на всички вас, на публиката, на целия отбор, на майка ми, баща ми, на Георги Стоименов. Хората, които са били там в най-тежките моменти. Само ние знаем през какво сме минали и какво ни е коствало да сме тук. Те са хората зад мен“, категоричен бе Григор Димитров, а попитан за половинката си Никол Шерцингер и какво й е харесало от София, Гришо отговори:

„Може би всичко. Когато не си посещавал страна като нашата. Може би църквите“.

„Резултатът от работата ни е очевидна. Всичко върви позитивно. Просто нямаш време за негативизъм, защото предстоя следващите турнири. Дори да бях загубил, още след дни има нови мачове. С него сме на една страница. Да, важно е да останеш позитивен. Със сигурност много от нещата ще се променят, особено след днешния ден“, сподели още Григор Димитров на въпрос за резултата от работата му с треньора Дани Валверду.

На въпрос какво са си казали с майка му при прегръдката в секундите след спечеления финал, Гришо отговори: „Прегръдката показа и каза всичко. Няма думи. Всичко, което е в семейството ми, остава там.“

„Със сигурност не е лесно да се събудиш и да правиш всеки ден едно и също. Но също така знам какво правя и какво го правя“, каза още Григор Димитров.

Попитан, дали му е мъчно, че си тръгва от България, пък отговори: „Мъчно ми е, но ще се върна.“

„И аз обичам България, но за съжаление програмата ми не позволява по-често да се прибирам“, завърши най-добрият ни тенистист.