Ник Кирьос и Танаси Кокинакис успяха да изградят чудесно партньорство на корта. Двамата спечелиха титлата при двойките на Australian Open, като се очаква те да вземат участие и в други важни надпревари до края на сезона.

През тази седмица Кирьос трябваше да играе на турнира в Далас, но в последния момент той се отказа от участие. След по-малко от месец пък за австралийците предстои домакински двубой срещу Унгария в Сидни, като Кокинакис ще представлява родината си, но това не важи за Ник Кирьос. Причината, поради която ексцентричният тенисист няма да се появи по кортовете, все още не е ясна, но според неговия приятел Кокинакис сънародникът му има право сам да взима своите решения.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Не мисля, че Ник не желае да играе за Австралия. Появиха се множество информации защо Кирьос не е в отбора, но истината е, че той бе поканен в състава от нашия капитан Лейтън Хюйт. Ник обаче отхвърли тази покана, като каза, че просто няма да има възможност между 4 и 6 март да бъде с нас. Аз го разбирам и не го обвинявам. Всеки има своите проблеми в живота, а моят приятел многократно е показал, че обича родината си. Просто, ситуацията сега е такава и трябва да я приемем. Колкото до нашите отношения и партньорството, което успяхме да изградим, считам, че това е чудесно. Сигурен съм, че ще участваме в още турнири до края на годината и дано отново имаме същите успехи“, каза Кокинакис.