Днес всички говорят за две големи спортни събития - Реал Мадрид срещу ПСЖ и завръщането на най-добрия български тенисист Григор Димитров на корта. Поставеният под номер 2 в схемата ще се изправи срещу японеца Юичи Сугита в първия кръг от турнира в Ротердам.

Гледаме Григор Димитров в Ротердам в сряда следобед

До този момент двамата имат два мача помежду си като и балансът е в полза на Григор. Българинът има две победи на сметката си срещу Сугита, като през 2017-а те се срещнаха на четвъртфинал на Мастърса в Синсинати. Димитров спечели категорично с 6:2, 6:1 и впоследствие триумфира с титлата.

Двубоят е трети в програмата на централния корт, където тенисът започва в 12 часа българско време с Лука Пуй - Андрей Рубльов. Следва холандското дерби между Робин Хаасе и Тимо де Бакер, след което е време и за Димитров-Сугита. Очаква се срещата да започне около 15:00 часа българско време.

Сърбин чака Григор във втори кръг след голяма битка с тийненджър

При евентуален успех за Гришо, той ще се изправи срещу сърбинът Филип Краинович във втория кръг на надпреварата. Това стана ясно, след като на старта Краинович победи много трудно канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим с 6:2, 3:6, 7:5. 

Иначе за световния номер 5 това е първо участие след Аустрелиън Оупън. Припомняме, че българинът не успя да защити титлата си от DIEMA XTRA Sofia Open заради неразположение в рамото. Първата ни ракета заяви, че вече се чувства по-добре и е крайно мотивиран за победи.