Сърбинът Филип Краинович е евентуалният съперник на Григор Димитров във втори кръг в Ротердам, ако българинът преди това победи Юичи Сугита. В мач от първия кръг Краинович победи много трудно канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим с 6:2, 3:6, 7:5.

За 17-годишния талант това бе първи АТР мач и в него той демонстрира, че неслучайно е считан за една от бъдещите големи звезди на тениса.

В първия сет Краинович постигна два пробива и въпреки че на свой ред трябваше да отразява шансове за пробив, успя да спечели частта комфортно с 6:2. Във втората част Оже-Алиасим започна да печели подаванията си по-лесно, а ключов се оказа петият гейм, в който той надделя, въпреки множеството равенства. В следващия канадецът постигна първия си пробив в мача, след това отново отрази два брейкбола и на свой сервис приключи сета за 6:3.

В решителната част двамата печелеха трудно подаванията си като Оже-Алиасим имаше голям шанс в седмия гейм. При 3:3 той пропусна три последователни шанса за пробив, а в крайна сметка Краинович постигна такъв в последния възможен момент, при 6:5 и при четвъртия си мачбол.

Гледаме Григор Димитров в Ротердам в сряда следобед

Краинович и Димитров имат три мача помежду си като и в трите Григор е стигал до победата. За да има шанса да постигне четвърта обаче той ще трябва първо да се справи със съпротивата на Сугита в сряда следобед.