Световният №32 в мъжкия тенис - Филип Краинович стана поредният спортист, който коментира ситуацията с коронавируса. Пандемията прекрати почти всички спортни събития по целия свят, а тенис няма да се играе най-рано до 13-и юли.

Сърбинът започна много добре 2020 година, като постигна 9 победи в 14 мача. Краинович достигна до 1/2-финалите на турнирите в Монпелие и Ротердам, а с доброто си представяне  той напълно заслужи изкачването си до 32-о място в световната ранглиста.

"Всичко, което се случва е огромен шок за целия свят. Нормално е да съм разочарован, че тенис сезонът е прекратен, но здравето на хората е най-важно. Вече отложиха Уимбълдън, а аз мисля, че това беше най-правилното решение. Сега най-важно е да сме заедно и да се подкрепяме. Спортът отново ще се завърне, когато му дойде времето, всичко е в нашите ръце. Призовавам всички хора към отговорност и дисциплина, колкото по-отговорни сме и следваме препоръките на властите, толкова по-бързо ще се справим с болестта. Съмнявам се, че US Open ще се състои, не съм оптимист. Считам, че, ако и този турнир бъде отложен, окончателно ще сложим край на сезона. Няма никакво значение какво ще се случи, длъжни сме да бъдем хора и да си помагаме, всичко останало е на заден план“, завърши Краинович.

 

Автор: Делян Калинков